Vakantieverhaal

Beste mensen,

Mijn man en ik hebben beiden een Santos, hij een travel light, ik een 4.29. Beide fietsen hebben een riem en Rohloffnaaf. Na onze ervaring van afgelopen zomer zijn we nog enthousiaster over deze fietsen. Dat willen we graag met jullie delen.

Deze vakantie was ons plan Langs Oude Wegen naar Bilbao te fietsen. Dat ging goed tot we in Belgie midden in een overstroming terecht kwamen. Na een goede nacht slaap werden we wakker terwijl buiten het water ruim anderhalve meter hoog stond. Wij zaten hoog en droog in appartementje op de eerste verdieping, maar onze fietsen stonden in een garage die volledig onder gelopen was. Een koelkast die ook in deze garage stond hebben we langs zien drijven.
Na 36 uur hoog water daalde het water zo ver dat we in de garage konden gaan kijken. hiervoor moesten we eerst over auto’s die de ingang blokkeerden. Onze fietsen lagen onder een stapel hout in de blubber.  Toen het water voldoende gedaald was hebben we ze uit de modderige garage kunnen halen. We hebben ze afgespoeld, voor zover dat ter plekke mogelijk was in het vieze overstromingswater, en we zijn verder gefietst. Na twee dagen trappen waren de versnellingen wat stroef. We hebben  de fietsen nog een keer uitgebreid afgespoeld met warm water. En daarna liepen ze weer als vanouds en hebben we onze reis onbezorgd vervolgd. Zelfs mijn achterlichtje, met batterij, deed het nog.

Vandaag hebben we, zo’n 2000 kilometer later, onze fietsen gebracht voor een beurt bij Xycletracx in Zwolle. Er zijn wat kabeltjes vervangen, de naaf heeft nieuwe olie, de travel light heeft een nieuw balhoofd, maar uiteindelijk hoefde er niet veel te gebeuren. Dus bij deze, onze complimenten met kwaliteit die jullie leveren!

Groet, Marjan en Carry

Lees het artikel op RTLnieuws.nl ->

Scroll naar boven