Nieuw: fiets van de zaak

Nieuw: fiets van de zaak

Een fiets van de zaak wordt vanaf 1 januari 2020 heel aantrekkelijk. Er is door het kabinet besloten de fiscale bijtelling terug te brengen naar 7% en allerlei moeilijke rekenmethodes af te schaffen. Met de fiets naar het werk wordt dus nog aantrekkelijker.

Houd jij van fietsen? Vraag je werkgever naar de nieuwe fietsregeling? Voor maar een paar euro per maand kun je straks bijvoorbeeld op een nieuwe Santos rijden. En dat mag zowel zakelijk als privé.

Xycletracx en jouw werkgever

Met elkaar kunnen we een fiets van de zaak makkelijk en snel regelen.

Een paar simpele stappen

  • Bereken hier of de regeling voor jou aantrekkelijk is
  • Kies jouw favoriete kleur Santos
  • Alles is mogelijk: e-bike, gravelracer of compleet uitgeruste vakantiefiets
  • Vraag de fiets van de zaak aan bij jouw werkgever

 

De regeling in het kort

Voor maar een paar euro per maand van werk naar huis op een nieuwe  (elektrische) fiets of een speed-pedelec. Je hoeft de fiets niet zelf te kopen want jouw werkgever koopt de fiets (zonder tussenkomst van een leasemaatschappij). En je mag de fiets altijd, dus onbeperkt privé gebruiken. Dus ook voor de boodschappen, het wegbrengen van de kinderen of een avontuurlijk fietstochtje.

Je betaalt door een bijtelling van 7% over de consumentenwaarde van de fiets enige euro’s per maand extra belasting. Vaak betaalt jouw werkgever de fiets en meestal ook de kosten voor onderhoud en reparatie.

Lees bij de rijksoverheid meer over de regeling.

 

Voordelen voor je werkgever?

  • fiscaal voordeel door een Santos-van-de-zaak zónder tussenkomst van een leasemaatschappij
  • Santos heeft een bewezen track-record als een fiets die voor lange duur meegaat
  • De politie fiets ook op Santos-fietsen en is een voorbeeld van een organisatie die de Santos fietsen makkelijk terugverdiend
  • Flinke daling mogelijk van brandstof- en parkeerkosten

 

Wat moet je doen als werknemer?

De regel gaat in vanaf 1 januari 2020. Bespreek met je organisatie of de ze de regeling aanbieden. Bekijk samen de voordelen en hoe je de regeling kunt starten. Rekenvoorbeelden laten zien dat de aanschaf van een Santos door de werkgever grote voordelen biedt. Voor iedereen.

 

Ook voor zelfstanding ondernemers

Als zzp’er kun je ook gebruik maken van de regeling. Vanaf 2020 koop je een Santos voor jezelf voor minder dan de helft van de cataloguswaarde.

Scroll naar boven